İçeriğe git

Orçun Edipoğlu

Forum Dedektifi
  • İçerik sayısı

    762
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    78

Orçun Edipoğlu en son kazandığı gün Ocak 13 2021

Orçun Edipoğlu en çok beğenilen içeriğe sahipti!

Orçun Edipoğlu Hakkında

  • Doğum Günü 28-06-1973

Profil Bilgileri

  • İkamet
    Muğla
  • Cinsiyet
    Erkek

Fotoğraf Bilgileri

  • Fotoğraf Makine Modeli
    Nikon D7000

Sosyal Ağlar

  • Twitter
    zaraza__
  • İnstagram
    renderun

Güncel Profil Ziyaretleri

7.181 profil görüntüleme

Orçun Edipoğlu's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

437

Topluluk Puanı

  1. Orçun Edipoğlu

    D7000 ve 70-300 AF-S VR İkilisi

    Haklı olabilirsiniz. 70-300mm için Nikkor lenslerle mücadele edebilecek kalitede diğer lensler denenebilir. Sonuçta karar sizin. Şimdiden makineniz hayırlı olsun.
  2. Orçun Edipoğlu

    D7000 ve 70-300 AF-S VR İkilisi

    Şimdi şöyle bir bilgiye ulaştım D7000 kullanıcısı olarak; Nikon dediğiniz gibi lenslerin uyumluluk tablosunda, AF-P NIKKOR 70-300mm f/4.5-5.6E ED VR ile D7000 uyumsuz olduğunu söylüyor. Fakat şöyle bir şey var ki NIKON'un CANON üzerinde en büyük avantajı Nikon F-mount bağlantı noktasıdır. Bunun avantajı daha önce de bahsettiğim gibi ilk üretilen NIKKOR lensleri veya F-mount uygun lensleri istediğiniz gövdeye takar kullanırsınız. AF-P NIKKOR 70-300mm f/4.5-5.6E ED VR lens için de geçerli. Nikonun lens uyumluluk tablosunda bahsi geçen bir açıklama ilgimi çekti ve durumu azıcık kurcaladım. Bildiğiniz gibi D7000 eski bir gövde. Ama bu gövdenin yazılımını güncelleyerek AF-P NIKKOR 70-300mm f/4.5-5.6E ED VR lensi kullanabilirsiniz. Şimdi bahse konu D7000 gövdeyi BURADAKİ linkte bahsedildiği gibi güncellerseniz güncel lensler ile uyumlu hale gelir. D7000 ile ilgili olarak sorun çözüldüğüne göre D7000 gövdeyi D5300 ile değiştirir miyim, ben değiştirmem. Dolayısıyla bana sorsanız D5300 mü D7000 mi deseniz, D7000 al geç derim. İllaki bir tavsiye bekliyorsanız konuyla alakalı D500 alın derim imkanınız varsa. Gerçi yukarıda bahsettiğim F-mount olayından dolayı Lens daha önemli ondan lense yatırım yapın, gövde nasılsa bir şekilde hallolur...
  3. Orçun Edipoğlu

    D7000 ve 70-300 AF-S VR İkilisi

    Enteresan bir bilgi. Benim bildiğim Nikon aynı bağlantı noktasını kullandığından ilk üretilen lensi de teker kullanırsınız makinenizde. Dolayısı ile Nikon'un böyle bir bilgiyi resmi sitesinden duyurması çok ilginç.
  4. Orçun Edipoğlu

    D7000 ve 70-300 AF-S VR İkilisi

    bu kısmı ben pek anlayamadım. ayrıca kullanım amacınız ne olacak? 70-300 çok dar bir açı sağlar ondan soruyorum, meraktan yani...
  5. Orçun Edipoğlu

    Neden canon daha cok

    Yok be abartmayalım, rivayetleri yazdım sadece. Eskiden daha keyifli yerdi buralar, dutluktu falan...
  6. Muhtemelen konuyu açan arkadaş bir daha buraya uğramayacakmış gibi gelse de ben gene de fikrimi yazayım. Yeni başlayacaklar için gövdenin önemli bir kriter olduğunu sanmıyorum, şöyle ki; eğer fotoğraf işi sizi sarmazsa makineye fazlaca para bağlamış olmazsınız. Ama diyorsanız ki ben deliler gibi fotoğraf seviyorum, o zaman da gövdeye değil de lense yatırım yapın derim. Çünkü özellikle Nikon'da -aynasız sistemler meclisten dışarı- kalıcı olan lenstir, gövdeler gelip geçer. Unutmayın fotoğrafı çeken nasıl makine değil insansa, o fotoğrafı gören de lenstir. Kaliteli bir lense yatırım yapmak Nikon kullanıcıları için daima avantajlıdır.
  7. Orçun Edipoğlu

    D7200 yardım

    Öncelikle yeni makineniz hayırlı olsun. Sizin de bildiğiniz gibi gövdeler geliştikçe değişik ışık koşulları ve çekim teknikleri için yardımcı araçlar sunmaktadır. Bu sebepten dolayı önce yapılacak ayarlar diye bir şey yoktur. Değişken koşullara göre makinenizin ayarlarını kendiniz yapmanız gerekmektedir. Canon'dan Nikon gövdelere geçiş yaptığınız için elbette bir bocalama yaşayacaksınız. Bu durumda size en büyük yardımcı makinenizin kullanma kılavuzu olacaktır. Eliniz ayarlara ve düğmelere alıştıkça daha rahat fotoğraflar çekeceksiniz. Şimdiden kolay gelsin.
  8. Orçun Edipoğlu

    Neden canon daha cok

    Bir rivayettir, aslı var mıdır bilmem. CANON mavi rengi NIKON kırmızı rengi daha iyidir derlerdi bir vakitler. İnsan fotoğrafı çekenler (Düğün olur, moda olur) ten rengini daha iyi yansıttığını söylerler. Bir de Canon, Nikon makinelere göre daha esnektir. Canon bir yazılım güncellemesi ile ISO ayarlarını 200'den 50'ye çekilmişti bir ara. Ayrıca Canon film çekme konusunda Nikona göre hem daha erken davranıp piyasayı kapmış, hem de Nikon'a nazaran daha başarılı olmuştur. Toparlayacak olursak; Canon Windows gibi düşünürseniz, Nikon MacOs'tur.
  9. Orçun Edipoğlu

    Altın oran

    Yasin Kardeşim, sözelcisin derken kalbini kırmak veya yermek niyetinde değildim. Sonuçta yazarak iletişim kurulan bir platformda yazarken hisler karşı tarafa aktarılamıyor. Ondan senden tekrar özür dilerim.
  10. Orçun Edipoğlu

    Altın oran

    FI sayısı bilip altın oranı bilmemek biraz tuhaf. Sözelcisinniz sanırım. ? Kaynak olarak vikipedi muhteşem bir hazinedir lakin ülkemizden erişemiyoruz, reis kızıyor. ? konu ile ilgili aşağıdaki kaynağa bakabilirsiniz. http://www.bilgiustam.com/fibonacci-sayilari-ve-altin-oran-nedir/ daha detaylı bilgi için google efendiye “fibonacci dizisi” diye sorabilirsiniz.
  11. Orçun Edipoğlu

    D750dx ve d750fx gövdeler

    Emin bey, Bildiğim kadarıyla D750'nin DX modeli hiç üretilmedi. Sanırım Dx, yani tek rakkamlı modellerin DX versiyonları sizi yanıltıyor. D3-D300, D5-D500 gibi. D750 FF bir gövde olarak tasarlandı ve üretildi sadece.
  12. Orçun Edipoğlu

    D7000 + kit lens ile keskinliği yakalayamama

    18-105 Nikon'un başarılı tak gez lenslerinden biridir. Bence bunu yabana atmayın. Örnek fotoğraflarınıza baktım. Bence lens değiştirmeden evvel biraz tekniğinizi geliştirmeniz daha faydalı olacaktır. Makineyi tanıdıkça, temel fotoğraf bilgisine sahip oldukça daha başarılı fotoğraflar çekeceksiniz. örnek verdiğiniz ikinci fotoğrafta o kadar yüksek bir perde hızına ihtiyacınız yok. Diyaframınızı kısarak perde hızınızı düşürdüğünüzde bence daha iyi sonuçlar alabilirsiniz. Sonuçta lensi suçlayacağımıza önce hatayı kendi eksiklerimizde arayalım.
  13. Orçun Edipoğlu

    Yardımcı olur musunuz ?

    bin liralık tencere ile beş liralık tencerede pişen pilavın kalitesi arasında bir fark yoktur. Önemli olan pilavı pişiren aşçıdır. Demem o ki bütçenize en uygun gelen, tuttuğunuzda içinize sinen makineyi alın. Nasıl olsa fotoğraf çekmeği öğrendiğinizde makinenin değil lenslerin önemli faktör olduğunu öğreneceksiniz ve amacınıza göre lens almaya yöneleceksiniz. bence şu aşamada kendinizi bir denize atın, deniz suyu her yerde aynıdır, karadeniz ile akdeniz arasında belki ısı farkı vardır ama her ikisi de tuzludur. kolay gelsin...
  14. Orçun Edipoğlu

    Macro tüp ve 18-105

    satın almış olduğunuz tüp len ile iletişim kuracak bir elektronik aksama sahip mi, otomatik netleme yapıyor mu? eğer elektronik aksam yoksa; 1- diyafram bileziği olan bir lens kullanın ya da 2- nikon lensler diyafram ayarını mekanik olarak yapar, lensin diyafram ayarını yapan küçük tırnağa ÇOK DİKKATLİ olarak bir şeyler sıkıştırmayı deneyebilirsiniz.
  15. Orçun Edipoğlu

    PORTRE FOTOĞRAFLARIMIZI PAYLAŞALIM

    Bir tane de benden olsun. Temizlik esnasında kirli çıkıdan çıktı. Nikon D7000
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.