İçeriğe git

Zülkif Altın

Üye
  • İçerik sayısı

    102
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    18

Zülkif Altın en son kazandığı gün Aralık 13 2021

Zülkif Altın en çok beğenilen içeriğe sahipti!

Zülkif Altın Hakkında

  • Doğum Günü 25-08-1989

Profil Bilgileri

  • İkamet
    Denizli
  • Cinsiyet
    Erkek

Fotoğraf Bilgileri

  • Fotoğraf Makine Modeli
    Nikon D850

Sosyal Ağlar

Güncel Profil Ziyaretleri

5.873 profil görüntüleme

Zülkif Altın's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

25

Topluluk Puanı

  1. Zülkif Altın

    Capture nx-d veya photoshop

    Merhaba, bu soru kişiden kişiye değişebilir. Hangi programı daha iyi biliyorsanız o daha pratik gelecektir. Her iki program da gayet etkili ve yeterlidir. Ancak ben şu şekilde kullanıyorum: => Eğer toplu fotoğrafı belli ayarlar ile hemen JPG teslim etmem gerekiyorsa NX Studio ile toplu ayar yapıyorum ve çıktı alarak işimi hallediyorum. => Kendi fotoğraflarımı veya toplu gönderdiğim önceki resimler seçildikten sonra önce Lightroom ile düzenleme yaparım ve gerek kalırsa Photosop kullanırım.
  2. Zülkif Altın

    HDR aktif değil

    Merhaba, başka bir ayardan veya moddan kaynaklı olabilir. Makinayı farklı modda örneğin P moduna alarak tekrar HDR yi açmayı deneyin.
  3. Merhaba, benim makinaya uygun olmadığı için ben kontrol edemiyorum nasılçalıştığını ama indirme sayfasında Z6 ile uyumlu olduğu yazıyor. bnazim beyin göndermiş olduğu yardım dökümanında nasıl bağlanacağı adım adım gösterilmiş ona göre tekrar deneyebilirsiniz.
  4. Merhaba, yeni çıkan "NX Tether" yazılımı galiba aradığınız uygulama gibi görünüyor Nikon'nun kendi sayfasından indirebiliyorsunuz. Daha deneme şansım olmadı ama deneyen varsa veya deneyebilirseniz yorumlarınızı bekliyorum.
  5. Zülkif Altın

    D5500 Wifi Ağ Ayarları Gri Kalıyor

    Merhaba, öncelikle hayırlı olsun. Sorun makinanızın yazılımsal veya donanımsal olarak karşınıza çıkabilir. Yazılımsal sorum için öncelikle makinanızı sıfırlayınız ve tekrar Wi-Fi ayarlarını girmeyi deneyiniz. Olmazsa Nikon orinal sayfasından güncel donanım yazılımını indirerek kurunuz. Yazılımsal problem ise bu aşamalarda çözülmesi gerek. Donanımsal sorun ise sıfır aldıysanız garantiye göndermenizi öneririm. 2.el aldıysanız aldığınız kişiye sorunuz bir sıkıntısı varmıydı diye.
  6. Zülkif Altın

    Günbatımı

    Merhaba, aslında anlatmak istediğin "Graduated ND Filtre" diye geçiyor. Bu filtre bir tarafı şeffaf ve bir tarafı ND (hatta renklide mevcut) filtre. bu şekilde güneş olan tarafı ND filtre ile kapatarak aynı pozlama değerlerine getirerek fotoğrafın net çıkmasını sağlayabilirsiniz. Bu durumda beyaz ayarını otomatik ve ışık ölçümünü sırayla deneyerek kendinize uygun olanını seçebilirsiniz.
  7. Zülkif Altın

    LCD ekranda netleme yardımcısı var mı?

    Merhaba, Live Modu Bayram arkadaşımında dediği gibi Canlı Önizleme modudur. Makinada "LV" tuşu ile aktif edebilirsin yani görüntüyü büyük LCD ekrana veren moddur. Vizör çok küçük olduğu için manuel netleme yapmak isterseniz size yardımcı noktalar çıkar ama LCD ekranda bu yardıma ihtiyaç yoktur. Çünkü nereyi netlemek istiyorsanız oraya makina üzerinde bulunan zoom tuşlarını kullanarak konuya yakınlaştırabilirsiniz ve istediğiniz konuya netlemiş olursunuz. Ve o zoom sadece ayrıntıları incelemek için olduğundan fotoğrafa etkisi yoktur. Makinada LCD ekranında yardım noktaları varmıdır bilmiyorum (bilen varsa arkadaşa yardımcı olmak için yazabilir) ama olsada ha makinadan yardım almışım ha otomatik netleme yapmışım arada fark olmaz (zaten bir çok otomatik netleme ayarı mevcut). O yüzden manuel netleme için zoom yaparak netlemeyi denemeni öneririm faydasını göreceksin.
  8. Zülkif Altın

    LCD ekranda netleme yardımcısı var mı?

    Merhaba, LCD ekran için daha kolay ve daha güzel netleyebileceğiniz bir yöntem mevcut. Bunun için LCD ekrana geçtikten sonra makinada bulunan normal fotoğrafı zoom yapabileceğiniz tuşları kullanarak live modunda istediğiniz konuya yakınlaştırarak manuel netleme yapabilirsiniz. Bu şekilde netlemeyi makinaya bırakmak yerine kendiniz daha doğru netleme yapabilirsiniz.
  9. Merhaba, ilgili internet sitesinde "Entry Info" sayfasında detaylı bilgiler mevcut. Kategoriye göre katılım tarihleri : Photo Competition Open Category Thursday, October 22nd, 2020 (from 4:00am (UTC)) to Monday, January 25th, 2021 (until 4:00am (UTC)) Photo Competition Next Generation Category Thursday, October 22nd, 2020 (from 4:00am (UTC)) to Monday, February 1st, 2021 (until 4:00am (UTC)) Short Film Competition Open Category Thursday, October 22nd, 2020 (from 4:00am (UTC)) to Monday, February 8th, 2021 (until 4:00am (UTC)) Short Film Competition Next Generation Category Thursday, October 22nd, 2020 (from 4:00am (UTC)) to Monday, February 15th, 2021 (until 4:00am (UTC))
  10. Zülkif Altın

    Af-C Sorunu

    Merhaba, Makinayı yeni aldınız galiba. Yeni başlıyorsanız öncelikle çantanıza kullanım klavuzunu da almanızı öneririm. Bu sorunuzun cevabı orada mevcut. Nesne takibi yapman için 3D modunu kullanım klavuzunda öneriyor. Tüm netleme modlarını kullanım kalavuzunun Netleme başlığı altında bulabilirsiniz. Yine de aklınıza takılanları buradan sorabilirsiniz.
  11. Merhaba, Nikon güncellemelerinin sistem ve hata güncellemesi olduğunu unutmayın. Yani çıkan güncellemeler makinaların hatalarını düzelten firmware lerdir. Eğer makinanızda sıkıntı varsa son güncellemeyi tekrar yükleyebilir ve fabrika ayarlarına geri dönerek çözüm üretilmelidir. Yine de hata varsa uzman birisine yönlendirmekte fayda var. Eğer yinede eski sürümleri başka nedenlerden dolayı istiyorsanız google da biraz arama yaparak nikon dışı sitelerde bulabilirsiniz. Tabi bu durumu önermiyorum. Eğer önerilseydi nikon bizzat eski sürümlerini de saklardı. Ve makinan eski sürümü kabul etmeyebilir de. Bazı markalar ve modeller eskiye dönmeyi kapatıyor (Nikon da hiç denemedim). Önermediğim bir durum olduğu için direk indirme linki vermiyorum ama örnek olarak Google da şu şekilde arama yapabilirsiniz: "A:1.01 / B:1.02 firmware upgrade for Nikon D800/D800E"
  12. Merhaba, samanyolu fotoğrafçılığı çok özel bir konudur. Öncelikle her zaman çekemeyeceğinizi bilmeniz gerekir. Bunun için ay ve yıldız takvimleri vardır. Çekime başlamadan önce: 1. Konumunuza ait samanyolu takvimini incelemeniz gerekiyor (Ne zaman ve nereden görünecek gibi, bunun için hazır uygulamalarda mevcut), 2. Ay doğmamış olmalı veya ışığı en az konumda olmalı, 3. Şehirden veya aydınlık alandan uzak olmanız gerekir (ISO yu arttıracağınız için ışık hassasiyeti artacak). 4. Fabrika alanlarından uzak durmak gerekir(Havanın temiz ve yıldızların görünür olması gerekiyor). Sorulara gelirsek: 1. En uygun body d8xx serisidir. 2. Işık hassasiyeti açısından full frame makina ile (D750 gibi) daha verimli çalışabilirsiniz. Ama bu d5000 ile çekemeyeceğiniz anlamına gelmez. 3. Üst kalitede lens aldığınız müddetçe hepsi de iyidir. Örneğin sigma lensler genelde tercih edilmez ama sigma art serisi herkes tarafından sevilir ve gayet kalitelidir. Ben genelde Nikon tercih ederim. Örnek Fotoğraf: D850 ve Nikon 50mm f1.4/G ile çekildi. (ISO:2500 - f/2.5 - 5sn)
  13. Zülkif Altın

    Sensör Lekeleri Hakkında

    Merhaba, öncelikle hayırlı olsun. Eski bir D7100 kullanıcısı olarak güzel makine olduğunu söyleyebilirim. Bu lekelerin bir çok nedeni olabilir. 1. Eğer ithalatçı garantili aldıysanız daha önceden açılmış ve denenmiş olabilir ve bu nedenle içine herhangi toz ve nem girerek bu lekeleri oluşturmuş olabilir. 2. İlk takarken tozlu ve nemli ortamda taktıysanız bilmeden de olsa içine bu şekilde lekeler oluşturmuş olabilirsiniz. 3. Soğuk ortamdan sıcak ortama bir anda geçiş yaptıysanız içerisinde terleme yapmış olabilir ve lekeler bu nedenle ortaya çıkabilir. (Benim D7100 de bu nedenle lekeler mevcuttu hava üfleyici ile gideremedim mecburen temizlettirdim) Eğer Karacasulu garantili aldıysanız durumu belirterek (büyük ihtimal ücretsiz) garantiye gönderebilirsiniz. Sizin için temizleyerek geri göndereceklerdir.
  14. Zülkif Altın

    Nikon D5100

    Merhaba, D5100 giriş seviyesi olan gayet tatminkar kalitede bir makinedir. Tabi masraf yapıp yapmama olayı tamamen size kalmış. Üst makinaya geçmekten bahsetmişsiniz eğer üst makineden kastınız yine Nikon ve Crop sensörlü (FullFrame ise FF destekli lens alıp Crop sensörlüde kullanabilirsiniz) bir makina ise kaliteli lens alıp daha sonra üst makineye geçebilirsiniz. Ama daha sonra diğer marka veya aynasız makinelere geçiş düşünüyorsanız bence masraf yapmayın. Flaş içinde aynı durum söz konusu eğer nikon ile devam edecekseniz alabilirsiniz. Yeni aldığınız nikon makinede rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bence öncelikle makine kısmını iyice düşünün. Eğer nikon ile devam edecekseniz makineyi değiştirmeden istediğiniz kaliteli lensleri alabilirsiniz veya alacağınız ekipmanları liste yaparak yine buradaki arkadaşlara danışabilirsiniz.
  15. Zülkif Altın

    Cebime göre

    Merhaba, Sıla'nın Oppo reklamını hatırlarsanız orada telefon ile çekilen görüntüleri çıktı alarak sergi yapıyordu tabi işin içinde reklam olunca abartmalar olabiliyor ama güncel telefonlar o kadar güçlü ki gerçekten kaliteli görüntüler yakalayabiliyorsunuz ve reklamda amatör olarak bu işin yapılabileceği vurgulanıyor. Daha önceleri de Nokia ve Sony büyük bütçeli filmlerde ve kliplerde boy gösterdi ve kimse telefon ile çekilen kısımları yadırgamadı. Eğer özel durumun yoksa hangi makinayla çekersen çek kaliteden önce düşünce ve sanatın ön plana çıkması gerekir. Tabi işin aslına gelirsek bana kalırsa makinana küçük taşınabilir bir çanta alabilirsin, hepsini yanında taşımak zorunda değilsin. Mesela benim 2 tane çantam var böylelikle gideceğim yere göre ekipman alabiliyorum veya özel çekimler için büyük çantayla beraber bütün ekipmanlarımı yanıma alıyorum. Küçük bir makina istiyorsan da ben olsam sony a6000 serisine bakardım. Gerçekten çok küçük ve çok kaliteli fotoğraf ve video çekebiliyor. Gerçek anlamda 2.makina rolünü fazlasıyla üstlenebiliyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.