İçeriğe git

Zülfü Mehmet ÖZÇİFÇİ

Üye
  • İçerik sayısı

    1.033
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    64

Zülfü Mehmet ÖZÇİFÇİ en son kazandığı gün Mart 28 2017

Zülfü Mehmet ÖZÇİFÇİ en çok beğenilen içeriğe sahipti!

4 Takipçi

Zülfü Mehmet ÖZÇİFÇİ Hakkında

  • Doğum Günü 02-02-1987

Profil Bilgileri

  • İkamet
    Diyarbakır
  • Cinsiyet
    Erkek

Fotoğraf Bilgileri

  • Fotoğraf Makine Modeli
    Nikon D7000

Sosyal Ağlar

Güncel Profil Ziyaretleri

11.574 profil görüntüleme

Zülfü Mehmet ÖZÇİFÇİ's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

355

Topluluk Puanı

  1. Zülfü Mehmet ÖZÇİFÇİ

    Neden canon daha cok

    Orçun abi toparlayarak noktayı koymuşsun Aslında her ikisi tercih meselesi, kim hangisi hoşuna gidiyor ve kendine daha yakın hissediyorsa onu kullanıyor, yoksa birbirlerinden üstün yada kötü bir durumlarından değildir, neticede kompozisyon önemli olan, kompozisyonu her kalemle yazarsınız.
  2. Zülfü Mehmet ÖZÇİFÇİ

    D3300 kötü çekiyor yardım!!!

    Fotoğraflarda çok kumlama (nois) var. Bu genelde yüksek iso ile çekilen fotoğrflarda elde edilen bir durum. İlk önce enstantane, diyafra, iso gibi konuları araştırınız. Fotoğrafçılıkta Enstantane Kavramı Asa (ISO) Duyarlılığı https://www.turknikon.com/diyafram-nedir-ve-fotografi-nasil-etkiler-144 Bu konuları incelemenizi tavsiye ediyorum. Daha sonra fotoğraf makinenizin kullanım kılavuzunu iyice okumanız net fotoğraf çekmenize olanak tanıyacaktır. Kolay gelsin.
  3. Size şöyle bir tavsiyede bulunayım. İşin aslı ekipmanın çok bir önemi yok. Önemli olan kompozisyonu yakalayabilmek. Fotoğraftaki hissiyatı karşınızdakine verebilmek. Üstat Ara GÜLER'in de dediği gibi. "En iyi makine en iyi fotografı çekseydi, en iyi daktiloya sahip olan da en iyi romanı yazardı." Ekipman konusunda kendinizi geliştirmek yerine ilk önce kompozisyon konusunda kendinizi geliştiriniz. Zaten kompozisyonunuz iyi olduğunda size neyin lazım olacağını kestirirsiniz.
  4. Sıfırı o civarda değil diye biliyorum. Gerçi dolar aldı başını gitti. Biraz yükseldi fiyatlar ben aynı lensi 2013 de 250 tl almıştım. Adanada şu anda Arka Plan Fotoğraf Derneğinin kurucularından bir abide almıştım. Hala kullanıyorum ve memnunum objektifimden. Sağlam ve temiz kullanılmışsa fiyatı da sıfırına göre makul ise neden ikinci el alınmasın ki? Ama bu işten para kazanacağım hobi amaçlı değil iş amaçlı kullanacağım diyorsanız riske atmayın tabiki işinizi sıfırını alıp kullanın.
  5. Orçun abi çok güzel bir benzetme. Ne yaptın başladın mı işe?
  6. Cengiz bey merhabalar, öncelikle sizin ve tüm form üyelerinin Regaip kandilini kutlamakla sözlerime başlayayım. Ben DSLR fotoğraf makinesi gereksizdir demiyorum. İlla ben DSLR fotoğraf makinesi alayım benim ihtiyacımı o görecektir. Ya bunun üst modeli daha güzel baksana bunda 24 mpixle var. Bunun pixeli düşük. Bütçenizin en üst sınırı neye el veriyor ise onu alınız. İyi bir fotoğraf makinesi yeni teknoloji size sadece fotoğrafı çekerken kolaylık sağlayacaktır. Başka bir avantajı var mı? 1 - Megapixelin çok olsun. Çektiğin fotoğrafları Bil Boardlarda mı yayınlayacaksınız. Cevabınız yok ise bu kadar büyük magapixeli ne yapacaksınız. Fazla megapixelli olmasada olur. 2 - FF almak istemek evet bu bir avantaj FF mi yada APS-C mi derseniz elbette FF derim eğer imkanım varsa ama bütçem el vermiyorsa da illa FF demenin bir manası yok. FF lensler APS-C sensörlere göre biraz daha pahalı. FF olmasa da olur. 3 - Dijitallerde Iso performansı içim tekil pixellerin büyüklüğüne bakılabilir mesela. Olmasada olabilir 4- Fotoğraf makinesinde GPS olması çok da önemli bir özellik değil. Olmalı mı yada olmamalı mı demiyorum olması tabiki güzel çektiğiniz fotoğrafın nerde oldupunu görmek insana mutluluk verir, ama bütçeyi aşacak bir durumsa olmasa da olur. 5 - Ekranın dönüyor olması bize avantajmıdır elbette bazı durumlarda avantaj sağlayacaktır; ama genelde vizörden baktığımız için ekranın dönmesi şar mı olmasa da olur. 6 - Yüksek iso özelliği var. Zaten belli bir isonun üstüne çıktığınızda ne kadar kaliteli olsada fotoğraf makineniz kumlama mutlaka olacaktır. 10k iso ne işinize yarayacak 1200 kadar kullanım yeterli bence. Olmasada olur. 7- Dokunmatik ekran olması şart mı tuşlara dokunsak olmuyor mu olur. Dokunmatik ekran olmasa da olur. 8- Çok hafif, Arada 100 gram oynuyor diye sıkıntı mı olacak 100 gr hafif olmasada olur. Uzar gider bu liste ama. Olmasa olmaz dediğimiz şey bizim bütçemiz belirleyecek sonuçta. Elbette bütçemiz çok düşük diye de hiç bir özellik olmasada olmaz yani. Mesela d300 bence hala gideri olan bir fotoğraf makinesi veyahut d90. Aslında gövdelerden çok objektiflere yatırım yapmak daha mantıklı. Cengiz bey, sizi kırmak amaçlı söylemedim ben bunları. Bir kusurum olduysa da hepinizden özür diliyorum. İyi günler. Bol ışıklı günleriniz olması dileyiyle.
  7. Fotoğraf makinesi elbette bir nebze önemlidir. Size fotoğraf çekiminde kolaylık sağlayacaktır. Ama aslında bakarsan markalara pek takılmamak lazım. Pentaxlara da bakınız. Kompozisyonunuz ve kadrajınız iyiyse zaten bu makinelerin çok fazla önemi olmayacağını sizde farkına varacaksınız. Bazı fotoğraf yarışmalarında kompakt fotoğraf makinesiyle çekilmiş ama birincilik elde etmiş kişiler çok. Ara GÜLER üstadın dediği gibi Kolay gelsin.
  8. Zülfü Mehmet ÖZÇİFÇİ

    Manuel modda çekim

    Net alan derinliğini kısarak bunun başarabilirsiniz. Diyafram açıklığınızı ne kadar açarsanız net alan derinliğiniz o kadar daralacaktır. Örneğin 50 mm 1.8F bir objektifle net çıkarmak istediğiniz objeye netleyerek arka planını çok kolay bir şekilde flulaştırabilirsiniz. Makro çekim için objektifinizin uygun olması lazım. Kimileri ters bağlama aparatı yada tüp kullanıyorlar ama elbette bir makro lensin tadını vermeyecektir.
  9. Zülfü Mehmet ÖZÇİFÇİ

    Nikon body secimi

    İlla body alacam diyorsanız artık üst segmente geçin ikinci el nikon d610 bakabilirsiniz. FFbir body. Nois oluşması ışık miktarına göre değişir.
  10. Her sene çıkartacaklarına kaliteli bir ürün çıkartıp 4-5 senede bir çıkartsalar daha iyi olmaz mı?
  11. Zülfü Mehmet ÖZÇİFÇİ

    viewNX 2

    Nef den JPG çevirince doysa boyutu 7.6 mb oldu. Nef dosyaları telefonda açmak isterseniz bir uygulaması varsa açabilirsiniz telefonda yoksa dosyaları telefonda açmanız biraz zor.
  12. FEE Hatası genelde objektifin yerine tam oturamaması yada diyaframı kitlememekten kaynaklı olan bir sorun. Eğer imkanınız varsa obketifin boynetini ve gövdede boynetlerin karşısına gelen dişili kısmını toz bırakmayacak bir bezle temizleyip öyle deneyiniz.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.