İçeriğe git

Mehmet A.

Üye
  • İçerik sayısı

    118
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    14

Mehmet A. en son kazandığı gün Haziran 18 2020

Mehmet A. en çok beğenilen içeriğe sahipti!

1 Takipçi

Mehmet A. Hakkında

  • Doğum Günü 15-12-1963

Profil Bilgileri

  • İkamet
    Belirtmedi
  • Cinsiyet
    Erkek

Fotoğraf Bilgileri

  • Fotoğraf Makine Modeli
    Nikon D850

Sosyal Ağlar

  • İnstagram
    bald63

Güncel Profil Ziyaretleri

5.760 profil görüntüleme

Mehmet A.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

18

Topluluk Puanı

  1. Mehmet A.

    offroad pan 06 2021.jpg

    nikon d850 . Tamron 17-35mm @35mm . iso 31 . f13 . 1/30 . elde yatay çevrinme (panning)
  2. Mehmet A.

    offroad pan 06 2021.jpg

  3. Mehmet A.

    nikonturk.jpg

    © MYA

  4. Mehmet A.

    Günbatımı

    Merhaba, Zülkif Bey'in de açıkladığı gibi GND filtreler bu tip fotoğraflarda sorununuza çözüm olur. Örnek ürün görselinde ki kare tip olarak adlandırılan GND filtreler, yukarı/aşağı ya da sağa/sola (ufuk çizgisinin düz olmadığı durumlarda) hareket ettirilebildiğinden klasik filtrelere göre daha kullanışlı ancak çok daha pahalıdırlar. Diğer seçeneğiniz, koyu ve açık bölgeleri ayrı pozlayarak iki fotoğraf çekip düzenleme programlarında her iki fotoğrafı birleştirmek (bu tekniği HDR (yüksek dinamik aralık) gibi düşünebilirsiniz.) olabilir. Burada dikkat etmeniz gereken düzenlemede ayarları aşırıya kaçmadan yapmak ki çok düz, derinliksiz sonuç çıkmasın. Ayrıca, düzenleme programlarında degrade araçlar ile koyu pozlanan yerleri açabilir ya da çok aşırı pozlanmayan yerleri kısmen de olsa koyultabilirsiniz. Kolay gelsin,
  5. Merhaba, Richard Tatti, (Nightscape Images) kullandığı ekipmanları açıklamasında genellikle yazar ya da sunum içinde belirtir. Kullandığı ürün bunlardan biri . Farklı renk etkileri için fenerin önüne renkli jel filtre de kullanıyor.
  6. Mehmet A.

    D610

    Örnek fotoğrafınız yüklenmemiş. Çok geniş açı kullanıyorsanız flaşlı çekimde gölge yapabilir. D600 ile Sigma 10-20mm (15-30mm FF) takılı halde flaşlı çekimde 15-16mm'de kararma yapıyordu.
  7. Mehmet A.

    Çıldırmaya az kaldı :)

    Elde böyle bir olanak varsa değerlendirmek mantıklı. Umarım fotoğraftan uzun yıllar keyif alırsınız. Düzenleme dijital fotoğrafın olmazsa olmazı gibi. En azından leke temizliği, biraz pozlama ve kontrast ayarı ile başlarsınız..gerisi de yavaş yavaş gelir. Başarılar.
  8. Mehmet A.

    Çıldırmaya az kaldı :)

    Sigma Art serileri iyi lensler diye okuyorum ama kullanmadım. Odak aralığı, f değeri genel kullanım için bence yeterli. Vinyet aşırı değilse rahatsız etmez sanırım zaten düzenleme aşamasında LR ya da PS ile çözebilirsiniz. Her ikinize de hayırlı olsun..başarılar. Merakımı mazur görün, D5000'i TR'den bekliyorsunuz. Yurt dışı fiyatları daha uygun değil mi? Tabi bu dediğim orada kazanıyorsanız anlamlı olur. Kolay gelsin
  9. Mehmet A.

    Çıldırmaya az kaldı :)

    Tokina 17-35, f/4 olması nedeni ile yıldız fotoğraflama için çok uygun olmaz. Genel performansı hakkında da pek bilgim yok. Kullanan arkadaşlar varsa daha doğru bilgi verebilir ama 17-35 tak/gez lens için güzel bir aralık. Yıldız pozlama için Nikon 20mm f/1.8, diğer konular için de başka bir markanın 24-70 f/2,8-4 VR'li bir lensini düşünebilirsiniz. Lens/gövde önerisi bir çok kritere bağlı bütçe, düşündüğünüz/ileride yapacağınız yatırım tutarı vb. Bu arada yeni başlıyorsunuz mirrorless seçeneklerini de unutmayın. Bugün başlasam mirrorless seçeneğini de ciddi olarak düşünürdüm,
  10. Mehmet A.

    Çıldırmaya az kaldı :)

    Merhaba, D750 gibi bir FX gövdeye neden DX lens alıyorsunuz? Bütçe kısıtlı ise bir şey diyemem.
  11. Mehmet A.

    Çıldırmaya az kaldı :)

    Merhaba, Öncelikle hoş geldiniz. Biraz ayrıntı gerektiren bir konudan başlamışsınız ama önemli olan başlamak. Bir süredir ben de yıldız fotoğrafçılığı ile ilgileniyorum ancak çevremde ışık kirliliği olmayan mekan bulmak zor o nedenle konuyla ilgili bol bol video izlemekle yetiniyorum. Sorularınıza gelince; ISO başarımı iyi olan bir gövde tercih nedeni. D750'nin bu konuda iyi olduğunu okudum. Sensör boyutu pozlama sürenizi etkileyecek bir faktör. FF gövdeler&lensler için 500 kuralı DX makineler&lenslerde 300 olarak hesaplanıyor. Yani FF'de 20mm ile çekeceğiniz yıldız fotoğrafı 500/20=25 sn/max pozlanmalı ki yıldız izi minimum olsun. DX gövdelerde ise aynı ayar 300/20=15sn/max olacaktır. F değeri en açık değerde olmalı (1.4/1.8/2.8 gibi). ISO değerini de yüksek olarak ayarlamamız (3200/6400) gerekir ki bu da aşırı kumlanma yapacaktır. Tabi bununda çözümü, kumlanma çok rahatsız ediyorsa, düzenleme aşamasında Sequator gibi ücretsiz bir program kullanmak. Program, sabit olarak kısa aralıklar ile çektiğiniz 6-7+ fotoğrafı birleştirerek hem yıldız izini minimuma indiriyor hem de kumlanmayı azaltıyor. Ayrıntıları youtube da bulabilirsiniz. Sonuçta gerekli olanlar; İyi bir tripod DX/FX gövde ve aynı kırpma faktöründe olan geniş açı f/1.8-2.8 bir lens Kablolu ya da kablosuz kumanda / geciktirme ayarı da iş görür. Gövdenizin ayarları el verdiğince sarsıntıyı önleyecek her türlü ayar. Örneğin MUP, ayna kalkık modu (LCD ekran kullanıyorsanız ki bence yararlı buna gerek yok), enstantane gecikme modu vb. LCD ekran netleme için çok yararlı. Photopills programı samanyolunu belirlemede çok yararlı ayrıca yukarıda belirttiğim enstantane ayarlarını ve bunun gibi bir çok ayarı da veriyor. Paralı uygulama ancak bence çok yararlı. Bence yatırım yapmadan önce bol bol deneme yapın. Bu denemelerde DX gövdeniz için çarpanı max. 20mm denk gelecek hızlı bir lens (f/1.8-2.8) edinebilirsiniz. D750 için Nikon 20mm f/1.8 iyi bir seçim olur (ya da 16-35 / 14-24mm aralığında hızlı bir zoom lens) ama diğer markaları da araştırmakta yarar var. Sonuçta her zaman lense yatırım yapmak daha akıllıca. Ben manzara fotoğrafı da sevdiğim için Tamron 17-35 f/2.8-4 kullanıyorum. Üst düzey bir lens değil ama her iki konuya gidebilecek bir lens için bütçem ona el verdi:) Biraz karışık olduysa kusura bakmayın..aklıma gelenleri hızlıca yazdım ama belirttiğim gibi biraz ayrıntı isteyen bir alan. Kolay gelsin,
  12. Selam, Sorunuzu 1.8G olarak yanıtladım. 1.8D daha eski bir lens, performansı hakkında bilgim yok. Bütçeniz uygunsa 1.8G'yi öneririm.
  13. Mehmet A.

    merhaba d90

    Merhaba, Öncelikle makinenizi güzel günlerde kullanın. Bence kullanım kılavuzu bir seferde okunup kenara konacak bir referans olmaktan çok, takıldığınız konularda her zaman başvurabileceğiniz bir kaynak. Önerim hepsini okudum diyerek bir kenara koymayın, dijital versiyonunu telefon ya da tabletinize indirin. Sahadayken çok yararı olur. Sitede bu linkte D90 kullanıcılarının deneyimleri, soruları ve aldıkları bazı yanıtlar var. Onlara da göz atabilirsiniz. Sorunlu olduğunu düşündüğünüz fotoğrafları exif bilgileri ile yüklerseniz daha kolay yardım alabilirsiniz.
  14. Mehmet A.

    nikon 50 mm 1.8d lens üzerindeki 1.8 ve 2.8 kiliti

    Bu lens eski tip gövdelerde de kullanılabildiği için f değerini gövdeden ayarlayamadığımız durumlarda lens üzerinden ayarlayabiliyoruz.
  15. Mehmet A.

    nikon 50 mm 1.8d lens üzerindeki 1.8 ve 2.8 kiliti

    Bu tip lenslerde diyaframı makine üzerinden ayarladığınız için, lensin f/22'de kilitlendiğinden emin olmak için tasarlanmış. Başka bir işlevi var mı bilmiyorum.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.