News Ticker
İçeriğe git

ÖNER BÜYÜKYILDIZ

Üye
  • İçerik sayısı

    202
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Gün Kazandı

    23

ÖNER BÜYÜKYILDIZ en son kazandığı gün Ocak 2 2019

ÖNER BÜYÜKYILDIZ en çok beğenilen içeriğe sahipti!

Topluluk Puanı

37 Doğru Yolda

ÖNER BÜYÜKYILDIZ Hakkında

  • Derece
    As Üye
  • Doğum Günü 15-04-1975

Profil Bilgileri

  • İkamet
    Belirtmedi
  • Cinsiyet
    Erkek

Fotoğraf Bilgileri

  • Fotoğraf Makine Modeli
    Nikon D7200
  • Fotoğraf Makine Modeli
    Sony HX400V

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. Sahibi çıkmadıysa bana hediye edebilir siniz
  2. Ben D7200 makinamda şu an 80mb/s hızında Sandisk Ultra hafıza kartı kullanıyorum. Seri çekim yapmadığım için şu ana kadar bir sorun yaşamadım. Bizim makinalarımız UHS-1 kartları desteklediği için en hızlısı olsun deyip UHS-2 kart almaya gerek yok. 170mb/s hızlarda olan Sandisk Extreme Pro kartlar işinizi görecektir sanırım. Üzerinde SDXC-1, U3 ve C10 yazmasına dikkat edin. Bu kartı kullanan , tecrübesi olan arkadaşların yorumları daha sağlıklı olacaktır. Kolay gelsin.
  3. Sorunun makinadan kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Hafıza kartınızın yazma hızı makinadan yavaşsa en kötü ihtimalle tampon bellek dolar, makina yazma işlemi bitinceye kadar yeni fotoğraf çekimine izin vermez. Ama sonra düzelir. Bence sorun hafıza kartınızdan kaynaklı. Kullandığınız kartın marka modelini, biliyorsanız okuma ve yazma hızlarını bizimle paylaşır mısınız? Birde , başka bir hafıza kartı ile deneme imkanınız oldu mu ?
  4. ÖNER BÜYÜKYILDIZ

    Aa filtre

    Murat bey, madem tek lensiniz var, gövde değiştirmektense lense yatırım yapmanız daha mantıklı olmaz mı? Karar sizin tabi. Şimdiden hayırlı olsun.
  5. ÖNER BÜYÜKYILDIZ

    İsfo sorunu

    İsfo çalışanları cadde sokak gezip zabıta gibi korsan fotoğrafçı avlıyor mu bilmiyorum ama, velev ki geldi ve size belge sordu, fotoğrafını çektiğiniz arkadaşınız "ben bu kişiyi tanımıyorum, ücreti mukabili fotoğraf çektiriyorum" demediği sürece kimse size birşey diyemez. Bu işi ticari bir amaç ile yapmadığınız sürece içiniz rahat olsun. Baktınız ortaya güzel işler çıktı, ben bunu hep yapayım bu işten para kazanayım derseniz kayıt olursunuz ilgili yerlere. Kolay gelsin. Bu arada genç çifte mutluluklar dilerim.
  6. ÖNER BÜYÜKYILDIZ

    Sensörüm Yeterince Temiz mi?

    Merhabalar Muhammed bey, Edindiğiniz bilgileri ve tecrübenizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Makinenizi güzel günlerde kullanın. Serviste sensör temizliği için ücret talep ettiler mi acaba? Etmedilerse garanti kapsamında olduğu için mi? Normalde serviste sensör temizliği için ne kadar ücret talep ediliyor, yada dışarıda ? Teşekkürler.
  7. Konu ile alakasız ama merak ettim Çayın demi ile suyu karışmamış mı, neden öyle görünüyor
  8. ÖNER BÜYÜKYILDIZ

    70-200mm Tamron vs Nikon

    Lensi görüp deneyerek alabileceğiniz seçeneklere yoğunlaşın. İlanda gördüğünüz ürün resimleri yada açıklamalar yanıltıcı olabilir. O kadar para verip sıkıntı yaşamanızı istemem.
  9. ÖNER BÜYÜKYILDIZ

    Hangi makro lensi almalıyım

    Açı olarak kesinlikle tavsiyem 90 yada 105mm modeller. Marka ise bütçe ile alakalı. Tamron'un 90mm olur, Sigma'nın 105mm olur yada Nikkor 105mm. Ben D7200 ile Nikkor 105mm kullanıyorum. Gayet memnunum.
  10. ÖNER BÜYÜKYILDIZ

    Fotoğrafın köşeleri karanlık

    Haklı olabilirsiniz Sebahattin bey, ben kendi makinam D7200’de olduğu için D7100’de de vardır diye düşünerek yazdım. Berkan bey yada D7100 kullanan diğer arkadaşlar olup olmadığı hakkında bilgi verirler umarım bize.
  11. ÖNER BÜYÜKYILDIZ

    Fotoğrafın köşeleri karanlık

    Bunu fotoğraf makinanız üzerinde de düzeltmeniz mümkün. Makinanızda; Menü > Fotoğraf Çekimi Menüsü > Vinyet Kontrolü diye bir seçenek var. Bu seçenek varsayılan olarak "Normal" gelir. Siz bunu "Yüksek", "Düşük", "Kapalı" olarak değiştirebilirsiniz. Belki daha önceden "Kapalı" olarak ayarladı iseniz tekrar "Normal"e yada "Yüksek"e getirerek bu etkiyi azaltabilirsiniz. Böylece çektiğiniz fotoğrafları tek tek düzeltmekle uğraşmak yerine, bu ayarı açarak makinanızın çekeceğiniz tüm fotoğraflara bu düzeltmeyi otomatik olarak yapmasını s
  12. ÖNER BÜYÜKYILDIZ

    Lens Öneri

    Kullanmadım ama Tokina'yı almak istiyorum bende. 11-16'nın birinci ve ikinci serisi var. Ayrıca 11-20 versiyonu da var. f2.8 olması Sigma'ya göre kesinlikle tercih sebebi.
  13. ÖNER BÜYÜKYILDIZ

    Ağaç kurbağası

    Çok güzel, ellerinize sağlık
  14. 3000-3500 TL aralığında sanırım fiyatlar. O kadar para verecek olduktan sonra aynı fiyata Tamron'un ilk seri f2.8'i, yada üzerine biraz daha çıkıp Nikon'un ilk seri f2.8'i alınamaz mı? Bence daha mantıklı.
  15. Arkadaşların söylediğine ek olarak, pozlama üçgenini iyice öğreninceye kadar, size tavsiyem : S:Enstantene öncelikli modda, 1/200'ün altına inmeden çekimler yapın. Bu size yeterince hızlı bir enstantene sağlayacak, seçtiğiniz enstanteneye göre makinanız diyafram açıklığını otomatik seçecektir. Buda size bebeğinizin hareketliliği, yada el titremesi gibi sebeplerden oluşan metsizlik sorunlarını ortadan kaldıracaktır. Iso'yu mümkün olduğunca düşük tutmaya çalışın. Tabi bu arada bizim verdiğimiz tavsiyelerin tamamı ortamdaki ışık koşullarına göre değişiklik gösterebileceğinden, çekimlerinizi
×
×
  • Yeni Oluştur...