İçeriğe git

Muygun

Üye
  • İçerik sayısı

    5
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Yeni Tarafsız

Muygun Hakkında


  • Kullanıcı Grubu: Üye


  • Üye No: 10595


  • İtibar Puan: Çok Yeni


  • Gönderi Sayısı: 5


  • Gönderi Ortalama: 0.03


  • Toplam Puan: 0


  • Kazanılan Günün Üyesi: 0


  • Katılma: 05-10-2018


  • Bizimle geçen gün: 199 Gün


  • Son Aktiflik:


  • Ne yapıyor ?:


  • Yaş: 28


Gruplar

Profil Bilgileri

  • İkamet
    Array
  • Cinsiyet
    Array

Fotoğraf Bilgileri

  • Fotoğraf Makine Modeli
    Array

Sosyal Ağlar

  • İnstagram
    Array
  1. Öncelikle merhabalar; Nadir olarak kullandığım akülü flaşım bulunmakta. (NiceFoto HS-400 Marka/Model) Bir süre çekim yapıyorum ve flaş patlamasında hiç bir sıkıntı yok ama belli belirsiz bir zaman sonra flaş patlamamaya başlıyor. Tetikleme sesi geliyor yani nasıl anlatsam mesela patladıktan sonra ikaz sesine benzer bir ses vardır ya dolum süresi belirleyici tarzında o sesi duyuyorum ama flaş patlamıyor. Ve bunu ilk başlarda yapmamasına rağmen belli belirsiz bir süre sonra sık sık yapmaya başlıyor sorunsuz çalışırken bir süre sonra bakıyorsun problem yaşatıyor bir iki düzelip tekrar problem oluşuyor. Konu hakkında fikir beyan edebilecek var mı? Tetikleyici pili ile ilgili diye düşündüm fakat değişmeme rağmen çözülmedi. Kanal ile alakalıdır belki dedim farklı farklı bir çok kanalla denedim problem devam etmektedir.
  2. Muygun

    D800e fotoğraf siyah çıkıyor.

    Teşekkürler..
  3. Muygun

    D800e fotoğraf siyah çıkıyor.

    @Sebahattin Demir; Hocam şu an tespit ettik arızayı. Shutter yaprağı kırılmış lesi takmadan bulb modunda deklanşöre bastığımızda fark edilyor aynada bir yaprak aşağı doğru düşmüş. Çünkü makineyi tam aşağıya eğip ayaklarımızı çektik sıkıntı yok ama normal pozisyonda siyahlık atıyor bize Shutter yaprağı denildi artık aynı şeyden belki bahsediyoruz belkide Biraz da maaliyetliymiş açıkcası :/
  4. Muygun

    D800e fotoğraf siyah çıkıyor.

    @Sebahattin Demir bey; NIKON D800E f/7.1 poz süresi 1/6 ISO-1000 Hocam yukarıda yazdıklarım problem olmayan ve olan fotoğraf bilgileri yani aynı değerlerde iki farklı fotoğraf biri problemli biri problemsiz. Ve sırf görsel yüklemek için lens takıp çektim hemen ayar yapamadan ve şu an fark ettim bunu size anlatırken Vizörden bakınca problem yok ama Lv den bakınca direk yarısı siyah görünüyor. Tüm modlarda denedim. Kendi flaşı ile tepe flaşı ile hatta paraflaşlarla. Değerlerle oynasanızda değişen bir şey olmuyor Lv moduna aldığımda daha fotoğrafı çekmeden direk yarı siyah ekran görüyorum ben
  5. Merhabalar; iki adet D800e makinem var. Birinde fotoğrafı çektikten sonra fotoğrafın alt kısmına siyahlık atıyor. Bazen çok büyük bir kısmına. Ayarlarını karşılaştırdım ama çözüm bulamadım. Vizörden bakıyorsun harika çekiyorsun sonra alt taraf yada yarısı yada daha fazlası simsiyah. İşin garip tarafı nadir de olsa problem olmadan çekiyor. Lens arızası olabilir dedim elimde bulunan 4 farklı lensi denedim aynı. Ekteki dosyalarda göreceksiniz ne demek istediğimi.
×
×
  • Yeni Oluştur...