İçeriğe git

A modunda poz telafisi

mmt54

Recommended Posts

Arkadaşlar merhaba,

Geçtiğimiz günlerde D7200 ile A modunda çekim yaparken, ön konsoldaki çarkı çevirerek poz telafisi verebildim ama kendi makinem olan D7100 ile denediğimde aynı sonuca ulaşamadım. Biraz araştırdım ama bir şey bulamadım. Acaba ayarlardan mı aktif etmem gerekiyor? Konu ile bilgisi olan varsa dönebilir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Pozlama telafisini P, S ve A modlarında kullanabilirsiniz.

Normal ayarlarında bu işlemi deklanşör düğmesinin hemen yanındaki üzerinde + - işaretleri bulunan küçük kare butona basılı tutarak, aynı anda ana ayar kadranını (size bakan yüzdeki tekerleği) çevirerek ayarlarsınız.

Dediğim gibi bu normal ayarlarda olur. Muhtemelen arkadaşınızın makinesinde bu ayar farklı şekilde ayarlanmış olabilir.

Makinenizin b3 : Kolay pozlama telafisi ayarına gidin.

Burada 3 farklı seçenek vardır;

Açık (Otomatik sıfirla)

Açık

Kapalı

Muhtemelen sizde bu ayar Kapalı durumdadır. Bu durumda, pozlama telafisini yalnızca yukarıda mavi ile belirttiğim şekilde yapabilirsiniz. Ki bence doğru yöntem bu olmalıdır, o yüzden normal ayarı budur zaten. Çünkü b3 ayarını Açık duruma getirirseniz eliniz yanlışlıkla ayar kadranlarından birine değerse pozlamanız değişecektir. Örneğin; A çekim modunda diyaframı Alt ayar kadranını (deklanşörün altında, makinenin ön yüzündeki tekerleği) kullanarak değiştirecekken, yanlışlıkla ana ayar kadranını çevirebilirsiniz. 

Bu kullanım tercihinize bağlıdır. 

İyi günler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2 saat önce, Sebahattin Demir yazdı:

Pozlama telafisini P, S ve A modlarında kullanabilirsiniz.

Normal ayarlarında bu işlemi deklanşör düğmesinin hemen yanındaki üzerinde + - işaretleri bulunan küçük kare butona basılı tutarak, aynı anda ana ayar kadranını (size bakan yüzdeki tekerleği) çevirerek ayarlarsınız.

Dediğim gibi bu normal ayarlarda olur. Muhtemelen arkadaşınızın makinesinde bu ayar farklı şekilde ayarlanmış olabilir.

Makinenizin b3 : Kolay pozlama telafisi ayarına gidin.

Burada 3 farklı seçenek vardır;

Açık (Otomatik sıfirla)

Açık

Kapalı

Muhtemelen sizde bu ayar Kapalı durumdadır. Bu durumda, pozlama telafisini yalnızca yukarıda mavi ile belirttiğim şekilde yapabilirsiniz. Ki bence doğru yöntem bu olmalıdır, o yüzden normal ayarı budur zaten. Çünkü b3 ayarını Açık duruma getirirseniz eliniz yanlışlıkla ayar kadranlarından birine değerse pozlamanız değişecektir. Örneğin; A çekim modunda diyaframı Alt ayar kadranını (deklanşörün altında, makinenin ön yüzündeki tekerleği) kullanarak değiştirecekken, yanlışlıkla ana ayar kadranını çevirebilirsiniz. 

Bu kullanım tercihinize bağlıdır. 

İyi günler.

Sebahattin Bey çok teşekkür ederim bilgi için. Ben şu an dediğiniz şekilde yapıyorum pozlama telafisini ama diğer şekilde daha pratik geldi bana. Ayarı açıp kullanayım bir süre olmazsa yine bu şekilde devam ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.