Hidayet Tayar 0 Oluşturuldu: Kasım 22, 2015 Paylaş Oluşturuldu: Kasım 22, 2015 Merhaba değerli forum ailesi Geçen sene mart ayında aldığım d810 gövdenin nikon 24-70 mm ile kullanıyorum. Yaklaşık iki ay önce şarja takmak için çantayı açıp bataryayı şarja taktım, çantayı açık unuttum. Kuzenim de benden habersiz çantayı alıp bana getirilen yere düşürüyor. Şimdiye kadar sorun yok zaten o günün akşamında arkadaşın düğün fotoğraflarını çıkıyorum yine herhangi bir sorun yok. 2gün sonra manzara fotoğrafı çekmek için dışarıya çıkıyoruz. Makine akrabada manzaraya birkaç fotoğraf çekiyor. Sonra bana makine çekmiyor diyor. Makineyi alıp bakıyorum deklanşöre basıyorum. Makine netlemiyor. Birkaç deneme yapıyorum. Makine yakını netliyor 5-10 m ye kadar sıkıntı yok. Uzağı hiçbir şekilde netlemiyor. Af bozuldu diye düşündüm mf ye aldım aynı şekilde netlemiyor. netleme halkasından ayarladığımda fotoğraf hiçbir şekilde netleşmiyor. Yakın mesafelerde sorun olmuyor. Dediğim gibi 5-10 mye kadar sorun yok. Sorunu tam anlamak için bir sürü deneme yaptım. 24 ila 35 mm arasında böyle bir sorun oluyor. 35 ila 70 arasında böyle bir sorun yok. Ben lensten kaynaklandığını düşünüyordum. Arkaşın tamron 24-70 mm sini taktık aynı aralıkta ,24 ila 35 arasında, aynı problem devam ediyor. Sorun hakkında bilgisi olanlar varsa ya da bunun gibi bir sorunla karşılaştıysanız yardımlarınızı bekliyorum . Şanlıurfada öğretmenin yaz tatilinde Trabzonda oldu bu sorun . Ayrıntılı yazmaya çalıştım uzun oldu kusura bakmayın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Kasım 22, 2015 gönderildi Paylaş Kasım 22, 2015 gönderildi Lensi test etmişsiniz, yani sorun kesinlikle gövdede diyorsunuz. Aynanın üst kısmında bulunan netleme modülü yerinden oynamış olabilir. Sakın kendiniz müdahale etmeyin, büyük hasarlara yol açılabilir. Bir teknisyene başvurmanızda fayda var. Bizler Hayyam'da özcan Foto Teknik'e işlerimizi yaptırıyoruz. İmkanınız olursa makinayı bir gösterin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın