İçeriğe git



KÜÇÜK HASAN VE BÜYÜK HASAN DAĞI-AKSARAY GÜZELYURT
14.5
110 görüntüleme
0 kişinin favorisi
2 oy kullandı
© Mesut YAZANEL
(giriş yapınız)
Not: Detaylı oylama sistemini sadece üyeler kullanabilir.


Toplam: ( 3 Oy )
(lütfen giriş yapınız)

Bu Fotoğrafın Anasayfa Oylaması Hakkı Bitmiştir


    KÜÇÜK HASAN VE BÜYÜK HASAN DAĞI-AKSARAY GÜZELYURT

    Güzelyurt İlçesi konum itibari ile İç Anadolu Bölgesinde,Aksaray iline bağlı Kapadok Bölgesinde tarihi ve turistik bir ilçedir.Gelveri 1965 yılında şimdiki ismi olan Güzelyurt'a çevrilmiş ve 1989 yılında Aksaray'ın il oluşu ile birlikte ilçe olmuştur.Güzelyurt Aksaray İline 35 km,Nevşehir İline 70 km ve Niğde İline 80 km'dir.
    Yüzölçümü 422 km2 dir.İlçe merkezi Yukarı,Aşağı,Yeni ve Akyamaç olmak üzere 4 mahalleden oluşmaktadır.İlçeye bağlı Ihlara,Selime ve Ilısu beldeleri vardır.Ayrıca Sivrihisar,Belisirma,Yaprakhisar,Uzunkaya,Alanyurt,Bozcayurt ve Gaziemir köyleri bağlıdır.
    Dünyaca ünlü Ihlara Vadisi ilçe sınırları içerisindedir.İlçe geneli bir açık hava müzesi konumundadır.İlçe merkezinin rakımı 1500 m dir.